„MEDVEDOVA ŽENIDBA“ dramsko-lutkarska predstava

 

Subota, 25. novembar 2017.                Početak u 17:00        KULTURNI CENTAR VRBASA – Bioskop Jugoslavija

Dečje lutkarsko pozorište LANE, Kikinda

Tekst i režija: Gordana Rauški

Aranžman za songove: Svetlana Milić, kompozitor Dečijeg hora „Čuperak“

Dizajn i izrada lutki: Milan Vujić

Čuveni klasik Desanke Maksimović, koji se već decenijama neprekidno obrađuje u predškolskim ustanovama i školama u Srbiji, adaptiran je tako da je tekst osavremenjen i prilagođen izvođenju u pozorišnim uslovima.

“Želela sam da napravimo predstavu koja će zadržati svu autentičnu poetiku stihova Desanke Maksimović, a istovremeno biti dovoljno nova i uzbudljiva, da bi privukla pažnju današnje mlade publike. Potrudili smo se da modernim zvukom, scenografskim rešenjima i specifičnom animacijom, predstavu učinimo atraktivnom, a da karakteri lutaka svojom duhovitošću dodaju predstavi poseban kvalitet. Preporučujem predstavu publici svih generacija, jer verujem da je energija koju ona nosi, danas potrebna svima.”  Gordana Rauški

Medo Brundo je usamljen, i u svojoj potrazi za ženom, on se susreće sa raznim životinjama, sve dok ne shvati ko je pravi izbor za njega. Taj njegov put je zanimljiv i poučan. On će, upoznajući lisicu, zeca, vuka, vevericu, lasicu i medvedicu, upoznati pre svega samog sebe i steći veru u ono što jeste. Na kraju će pronaći i ljubav za kojom je čeznuo, a njegovu će sreću proslaviti cela šuma.
Pa, dobro nam došli u Medvedove svatove!


KULTURNI CENTAR VRBASA   Maršala Tita 87   www.kcvrbas.org    Tel.  021 704 726