INTERAKTIVNA DEČIJA PREDSTAVA SA PROJEKTOM

INKLUZIJE DECE SA SMETNjAMA U RAZVOJU „NIJE LAKO BITI DETE“

 

Subota, 25. novembar 2017.                         Početak u 19:00            POZORIŠTE LUTAKA NIŠ

Učesnici:
Režija: Nataša Ristić
Uloge tumače: Miloš Milićević, Marija Krstić, Katarina Radosavljević, učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje „14. oktobar“, Iva Petronijević, Ksenija Dimitrijević, Aleksandar Popović, Nemanja Nikolovski, Pavle Miljković, učenici Dramskog studija Vesne Stanković
Muzička pratnja: hor Škole za osnovno i srednje obrazovanje „14. oktobar“ i hor Medicinske škole „Milenko Hadžić“
Tekst songova: Davorin Dinić
Predstavu pomogli: Pozorište lutaka Niš, Gradska opština Medijana i Marketing centar Niš

Reč je o interakitvnoj lutkarskoj predstavi čija je tema lepo ponašanje. Ideja predstave je da deca prihvate bonton, ne samo kao skup pravila lepog ponašanja, već kao životnu filozofiju. Predstave je rađena u formi mjuzikla i na maštovit i edukativna način ilustruje lutkarskim sredstvima priču koja prati razvoj deteta, njegov dolazak na svet, njegove prve korake, „muke” koje prate sazrevanje i sam proces odrastanja. Lutak, glavni lik predstave pomoći će deci da na duhovit način saznaju kako bonton odražava njih same, čuva lično dostojanstvo i neguje osećaj za poštovanje drugih.
Uloge tumače i učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje škola „14. oktobar“ sa smetnjama u razvoju i učenici koja pohađaju redovnu nastavu, čime želi da se ukaže na značaj uvažavanja različitosti i razumevanja.
Rediteljka predstave, Nataša Ristić, smatra da ovo predstavlja pravi primer primene inkluzije i nada se da će poruka dopreti do dece, a ona glasi: „Da ja ne povredim tebe, da ti ne povrediš mene, da pomognemo jedno drugom, da meni i tebi bude dobro“. (Artur Šopenhauer)

ULAZ SLOBODAN!


POZORIŠTE LUTAKA NIŠ    Bulevar dr Zorana Đinđića  br 7  www.nispuppets.org.rs  Tel. 018 526 913